MENU NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE
150 zł za osobę  

Zupa

  • Rosół domowy z makaronem 

Danie główne:  

  • Rolada wołowa (śląska)
  • Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami,  

Dodatki  

  • Ziemniaki młode z koperkiem ,
  • kluski czarne i białe Kapusta czerwona ,
  • młoda kapusta z koperkiem, Mizeria, surówka z marchwi z pomarańczą 

Deser  

  • Puchar lodowy
  • Truskawki w czekoladzie
  • Sałatka z cytrusów
  • Ciasto –szarlotka, sernik
  • Owoce  

Zimna płyta  

  • Tymbaliki z drobiu i z ryby  
  • Wędliny szlachetne 
  • 3 sałatki szefa kuchni 
  • Rolada z indyka ze szpinakiem  
  • Galantyna z kurczaka
  • Roladki z szynki konserwowej w galarecie 
  • Deski serów 
  • Gorące pieczywo z masełkiem smakowym  

Kolacja I  

  • Szwajcar, frytki, sałatka wiosenna 

Kolacja II  

  • Barszczyk czerwony z krokietem  

Napoje

  • kawa, herbata bez limitu, soki owocowe i woda mineralna w dzbankach 

W cenę menu nie są wliczone: napoje gazowane ,słodycze, alkohol, tort. 
Dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
Cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie

Menu na imprezy firmowe  

Zupa  

  • Krem z borowików z groszkiem ptysiowym 

Danie główne:  

  • Fileciki cielęce z szałwią i szynką parmeńską w sosie z cherry i groszkiem cukrowym na placuszkach ziemniaczanych  

Deser

  • Panacotta z musem malinowym 

Zimna płyta  

  • Tymbaliki 2 rodzaje
  • 2 sałatki szefa kuchni
  • Mięsa pieczone, wędliny
  • Deski serów, warzywa marynowane
  • Roladki z musem chrzanowym i szparagami
  • Kuleczki drobiowe z fetą w sezamie i kokosie
  • Babeczki z pastami, masło

Kolacja I  

  • Filet z kurczaka w migdałach z dufinkami i duetem surówek  

Kolacja II  

  • Barszcz z krokietem 

Napoje:

  • kawa, herbata bez limitu woda mineralna i soki (2l na osobę), 0,5l wódki białej na parę 

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

MENU NA IMPREZY FIRMOWE  

Zupa  

  • Biała zupa grzybowa pod liściem z ciasta francuskiego 

Danie główne:  

  • Warkocz z polędwiczki w sosie z czerwonego wina z ziemniakami i brokułami w asyście płatków migdałowych zrumienionych na maśle 

Deser

  • Strudel jabłkowy z sosem waniliowym  

Zimna płyta  

  • Tymbaliki drobiowe i z ozorków 
  • Śledzie w pomidorach i w oleju 
  • Terina z wędzonym łososiem i twarożkiem 
  • Roladki szynkowe 
  • Pasztet 
  • Warzywa świeże i marynowane 
  • Sałatka z włoskim aromatem 
  • Sałatka z paluszków karbowych na krakersach 
  • Mięsa pieczone 
  • Trzy rodzaje wędlin 
  • Dwa rodzaje serów 
  • Masło 

Kolacja I  

  • Sola z łososiem w sosie bazyliowym na postumencie z dzikiego ryżu, z groszkiem cukrowym

Kolacja II  

  • Barszcz z drożdżowymi pierożkami 

Kolacja III  

  • Krem z cebuli z grzankami 

Napoje 

  • kawa, herbata bez limitu,  
  • woda mineralna i soki owocowe w dzbankach 
  • 0,5 l wódki białej na parę 

Napoje gazowane dodatkowo płatne 
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie. 
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

MENU NA SPOTKANIA RODZINNE
150 zł za osobę

Szampan na powitanie z truskawką w środku. 

Zupa

  • Rosół domowy z makaronem 

Danie główne:  

  • Rolada wołowa śląska, 
  • Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,  
  • Schab ze śliwką (2 kawałki na osobę) 

Dodatki

  • Ziemniaki młode , kluski czarne i białe 
  • Kapusta czerwona i kapusta młoda zasmażana 

Deser  

  • Truskawki w czekoladzie  
  • Ciasta i tort  

Potrawy zimne na półmiskach  

  • Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne, 
  • Sałatka grecka, sałatka sojowa, sałatka z selera naciowego, 
  • Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, kuleczki rybne w zalewie octowej, ryba po grecku ,ryby wędzone-łosoś, pstrąg,
  • Deski serów

Dodatki: 

  • Duży wybór świeżego pieczywa 
  • Masło w różnych smakach,  
  • Musztarda rosyjska, chrzan. 
  • Owoce

 Kolacja I 

  • Karczek z grilla,  
  • surówka letnia,  
  • ziemniaki opiekane  

Kolacja II  

  • Barszczyk z krokietem 

Napoje

  • kawa, herbata bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

MENU NA SPOTKANIA WIGILIJNE  

Przystawka  

  • Tatar z łososia z kaparami 
  • Tatar ze śledzia 
  • Karp w galarecie po polsku 

Zupy 

  • Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi grzybami 
  • Zupa grzybowa z łazankami 
  • Krem z borowików z groszkiem ptysiowym 
  • Zupa z ryb słodkowodnych z grzankami 

Dania główne  

  • Karp smażony w tradycyjnej panierce z masłem czosnkowym podawany z ziemniakami i zasmażaną kiszoną kapustą z grochem
  • Filet z karpia smażony w migdałowej panierce z ziemniakami puree i kapustą zasmażaną z grzybami
  • Pieczony filet z łososia z ziemniakami w rozmarynie i szpinakiem z czosnkiem 
  • Dorsz w orzechowej panierce w sosie z pomidorków cherry i z tymianku podawany w asyście ziemniaków

Desery

  • Śląskie makówki z bakaliami 
  • lody 
  • Ciasto świąteczne (makowiec z bakaliami, sernik, seromak)
  • Piernik z suszonymi owocami i migdałami 
  • Keks bakaliowy 

Napoje

  • Woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata, soki 

 

PROPOZYCJA BUFETOWA  

Zakąski zimne  

  • Karp w galarecie 
  • Śledzie w oleju 
  • Śledzie w śmietanie 
  • Śledzie w occie 
  • Korki rybne 
  • Pieczony filet z indyka w maladze 
  • Tymbaliki rybne 
  • Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowym 
  • Pasty rybne podawane na krakersach 
  • Jaja faszerowane 
  • Sałatka jarzynowa 
  • Półmiski mięs pieczonych po staropolsku 
  • Wybór pieczywa i maseł smakowych 

Bufet gorący  

  • Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami 
  • Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
  • Karp panierowany 
  • Łosoś w sosie cytrynowym 
  • Pierogi z kapustą i grzybami 
  • Szynka pieczona w sosie 
  • Kapusta świąteczna z grzybami 
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem 
  • Kapusta kiszona z grochem 
  • Warzywa z wody 

Bufet słodki  

  • Makowiec z bakaliami, keks z bakaliami, sernik z sosem czekoladowym 
  • Makówki śląskie 

Napoje  

  • Woda mineralna w dzbankach 
  • Kawa, herbata 
  • Soki owocowe 

Dodatkowo płatne  

  • Kompot z suszu  
  • Coca-cola, fanta, sprite 0,2 l 
  • Woda mineralna 0,2l  
  • Piwo butelkowe: Tyskie, Żywiec 

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie. 
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

,,PROMOCYJNY PAKIET WESELNY ALL INCLUSIVE”
Romeo i Julia – 220 zł/ osoba

W hollu restauracji:  

  • Ceremoniał powitania Państwa Młodych 
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa:  

  • Rosół domowy z makaronem lub zupa borowikowa z łazankami 

Danie główne:  

  • Rolada wołowa (śląska) 
  • Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 
  • Schab (2 kawałki mięsa na osobę) Schab (2 kawałki mięsa na osobę) 

Dodatki:  

  • Ziemniaki, kluski czarne i białe 
  • Kapusta czerwona i biała 
  • Zestaw surówek i sałatek sezonowych 

Deser:  

  • Puchar lodowy lub mus owocowy 

Zimna płyta:  

  • Wędliny szlachetne- 4 rodzaje 
  • Mięsa na zimno i sosy do mięs 
  • Tymbaliki z drobiu 
  • Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami 
  • 3 sałatki szefa kuchni- grecka, z tuńczyk, jarzynowa 
  • Ryba po grecku 
  • Warzywa marynowane
  • Śledź w oleju i w occie 
  • Schab w galarecie 
  • Deski serów 
  • Jajka faszerowane 

Dodatki:

  • Duży wybór świeżego pieczywa, 
  • Masło w trzech smakach, świeże i marynowane warzywa 
  • Musztarda, chrzan 

Kolacja I  

  • Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym lub De volaille z opiekanymi ziemniakami i zestawem surówek
  • lub szynka pieczona krojona na środku sali przez szefa kuchni 

Kolacja II  

  • Bogracz lub boeuf strognow 

Kolacja III  

  • Barszcz z krokietem, lub żurek z kiełbasą 

W cenę promocyjnego menu są wliczone:  

  • kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane soki bez limitu 
  • owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę( sernik, jabłecznik, makowiec)
  • podstawowa dekoracja stółw
  • brak opłaty za własny alkohol
  • klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
  • dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. 

rozklad.png

Romeo i Julia 
190 za za osobę

W hollu restauracji  

  • Ceremoniał powitania Państwa Młodych  
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa

  • Rosół domowy z makaronem lub zupa borowikowa z łazankami  

Danie główne:  

  • Rolada wołowa (śląska)  
  • Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami  
  • Schab (2 kawałki mięsa na osobę)  

Dodatki  

  • Ziemniaki, kluski czarne i białe  
  • Kapusta czerwona i biała  
  • Zestaw surówek i sałatek sezonowych  

Deser

  • Puchar lodowy lub mus owocowy  

Zimna płyta  

  • Wędliny szlachetne- 4 rodzaje  
  • Mięsa na zimno i sosy do mięs  
  • Tymbaliki z drobiu  
  • Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami  
  • 3 sałatki szefa kuchni- grecka, z tuńczyk, jarzynowa  
  • Ryba po grecku  
  • Warzywa marynowane  
  • Śledź w oleju i w occie  
  • Schab w galarecie  
  • Deski serów  
  • Jajka faszerowane  

Dodatki:  

  • Duży wybór świeżego pieczywa  
  • Masło w trzech smakach, świeże i marynowane warzywa  
  • Musztarda, chrzan  

Kolacja

  • Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym lub De volaille z opiekanymi ziemniakami i zestawem surówek lub szynka pieczona krojona na środku sali przez szefa kuchni

Kolacja II  

  • Bogracz lub boeuf strognow  

Kolacja III  

  • Barszcz z krokietem, lub żurek z kiełbasą  

Napoje

  • kawa, herbata bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego 

Tristan i Izolda
230 zł za osobę

W hollu restauracji  

  • Ceremoniał powitania Państwa Młodych 
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa

  • Rosół domowy z makaronem lub zupa borowikowa z łazankami

Danie główne

  • Rolada wołowa (śląska) 
  • Pałeczki z kurczaka 
  • Rolada z indyka ze szpinakiem 
  • Schab pieczony 

Dodatki  

  • Ziemniaki, frytki, kluski czarne i białe 
  • Kapusta czerwona i biała 
  • Zestaw surówek i sałatek sezonowych  

Deser

  • Lody z owocami lub mus owocowy czekoladowy z wiśniami  

Zimna płyta

  • Zestaw mięs pieczonych wedle staropolskich receptur (3 rodzaje) 
  • Wyśmienite wędliny polskie (3 rodzaje) 
  • Jajka faszerowane 
  • Wybór pasztetów i galantyn mięsnych
  • Tymbaliki z drobiu 
  • Ozorki w galarecie 
  • Deski serów 
  • 3 sałatki szefa kuchni 
  • Ryba po grecku, kulki rybne, śledź w oleju, w occie  
  • Sosy zimne: czosnkowy, chrzanowy, tatarski 

Dodatki:

  • Duży wybór świeżego pieczywa 
  • Masło w trzech smakach, świeże i marynowane warzywa 
  • Musztarda, chrzan 

Uwaga Potrawy zimne uzupełniane są na stołach w trakcie wieczoru przez cztery godziny  

Kolacja I- specjalność wieczoru  

  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowopieczeniowym z sezonowymi warzywami i opiekanymi ziemniakami  
  • Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali a następnie porcjowane i roznoszone przez kelnerów 

Kolacja II  

  • De volaille , ryż, ziemniaki, dufinki, frytki, kilka rodzajów surówek i sałatek 

Kolacja III  

  • Żurek z kiełbasą lub boeuf strognow lub flaczki wołowe lub gulasz z dziczyzny 

Napoje

  • kawa, herbata, woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort. 
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie. 
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Adam i Ewa
250 zł za osobę
 

W hollu restauracji  

  • Ceremoniał powitania Państwa Młodych  
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa  

  • Rosół domowy z kołdunami lub czerwony barszczyk z pasztecikiem z ciasta francuskiego 

Danie główne

  • Kaczka pieczona z jabłkami z dodatkiem żurawiny 
  • Zrazy po nelsońsku 
  • Schab pieczony w sosie z zielonego pieprzu 

Dodatki  

  • Ziemniaczki z wody, kluski czarne i białe 
  • Jarzyny na gorąco: sałatka z czerwonej kapusty, buraczki z octem balsamiko, fasolka 
  • Surówki z pora i z marchewki  

Deser

  • Puchar lodowy lub ciasto 

Zimna płyta

  • Swojskie pieczyste: schab, karkówka, kurczak faszerowany, rolada z boczku 
  • Pasztet z dziczyzny 
  • Wyśmienite wędliny polskie (3 rodzaje) 
  • Jajka faszerowane 
  • Tymbaliki z drobiu
  • Ryba po grecku, łosoś wędzony marynowany 
  • Deski serów 
  • Sałatki: grecka, pikantna z pieczarkami, jarzynowa 
  • Kulki rybne w occie ,śledź w oleju i w occie  
  • Smalczyk z ziołami, cebulką i jabłkiem 
  • Indyk w maladze 
  • Pomidory z mozzarellą 

Dodatki

  • Duży wybór świeżego pieczywa 
  • Masło w trzech smakach, świeże i marynowane warzywa 
  • Musztarda, chrzan 

Uwaga Potrawy zimne uzupełniane są na stołach w trakcie wieczoru przez cztery godziny  

Kolacja I- specjalność wieczoru  

  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowopieczeniowym z sezonowymi warzywami i opiekanymi ziemniakami  
  • Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali a następnie porcjowane i roznoszone przez kelnerów

Kolacja II  

  • Smażony filet z pstrąga obsypany migdałami podany z ryżem i sałatka wiosenną 

Kolacja III  

  • Żurek wykwintny lub boeuf strognow lub flaczki wołowe lub gulasz z dziczyzny 

Napoje

  • Kawa, herbata, woda mineralna i soki w dzbankach bez limitu 

W cenę menu nie są wliczone: napoje gazowane, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie. 

 

Antoniusz i Kleopatra
300 zł za osob

W hollu restauracji  

  • Ceremoniał powitania Państwa Młodych  
  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa  

  • Rosół domowy z makaronem- bez wkładki mięsnej lub z wkładką 

Danie główne

  • Rolada wołowa (śląska, mielona) 
  • Udko z kurczaka z pieczarkami, udka z kaczki, piersi z kaczki, polędwiczki wieprzowe, (3 mięsa na osobę)

​Dodatki  

  • Kompot truskawkowy 
  • Ziemniaki, kluski czarne i białe 
  • Kapusta czerwona i biała 
  • Zestaw surówek i sałatek sezonowych (marchewka z pomarańczą, surówka z selera z rodzynkami, surówka z białej kapusty)

Deser  

  • Lody z owocami i ciasta 

Potrawy zimne na półmiskach  

  • Zestaw mięs pieczonych wedle staropolskich receptur (3 rodzaje) 
  • Wędzonki oraz wędliny  
  • Jajka faszerowane, wybór pasztetów i galantyn mięsnych, galaretka wieprzowa z nóżek 
  • Tymbaliki z drobiu, ozorki w galarecie, ryby wędzone-łosoś, pstrąg, węgorz.
  • Deski serów, sałatki szefa kuchni- 3 rodzaje (grecka, sojowa, seler naciowy) 
  • Kulki rybne, śledzie w occie i w oleju 
  • Tatar porcjowany dla każdej osoby 
  • Sosy zimne: czosnkowy, chrzanowy, tatarski 

Dodatki:  

  • Duży wybór świeżego pieczywa 
  • Masło w trzech smakach, świeże i marynowane warzywa 
  • Musztarda, chrzan, itp. 

Uwaga Potrawy zimne uzupełniane są na stołach w trakcie wieczoru przez cztery godziny

Kolacja I  

  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowopieczeniowym z kapustą i opiekanymi ziemniakami  
  • Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali a następnie porcjowane i roznoszone przez kelnerów

Kolacja II

  • De volaille, kotlet schabowy, polędwica wołowa z pieczarkami (2 mięsa na osobę) 
  • Ziemniaki, dufinki, frytki, ziemniaki puree 
  • Sałatka z kapusty pekińskiej 

Kolacja III

  • Żurek, flaki wołowe 

Napoje

  • Kawa, herbata bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

 

Filon i Laura
160 zł za osobę  

Obiad  

  • Krem z pieczarek lub z zielonego groszku 
  • Kieszonki z kurczaka  
  • Frytki, ziemniaki  
  • Sałatki i surówki sezonowe 
  • Kompot  

Deser

  • Kawa, herbata, deser lodowy 

Zimna płyta

  • Deski serów 
  • Ryby w galarecie, śledzie w śmietanie , ryba po grecku 
  • Ozorki w galarecie ,śliwki z boczkiem , karczek pieczony 
  • Sałatki szefa kuchni, pieczywo, dodatki 

Kolacja

  • Pieczone golonko wieprzowe, golonko z indyka, 
  • Ryż ,ziemniaki, frytki 
  • Sałatki 3 rodzaje, surówki 

Napoje

  • Kawa, herbata bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Bonnie i Clyde 
300 zł za osobę 

Obiad

  • Rosół z makaronem
  • Rolada wołowa, pręga wołowa duszona, udka z kaczki, piersi z kaczki, schab ze śliwką (3 rodzaje na osobę)
  • Ziemniaki, kluski czarne i białe
  • Kapusta czerwona i biała, surówka z białej kapusty 
  • Kompot jabłkowy 

Deser

  • Kawa, herbata, lody z owocami i ciasta 

Zimna płyta

  • Deski serów
  • Ryby w galarecie- szczupak, łosoś 
  • Ozorki w galarecie 
  • Śledzie w oleju i w occie 
  • Ryba po grecku 
  • Sałatki szefa kuchni – sałatka z pora, sałatka z brokułów, sałatka letnia 
  • Śliwki z boczkiem 
  • Wędliny, salceson, wędzonki 
  • Pieczywo, dodatki 

Kolacja

  • Pieczone golonko wieprzowe, golonko z indyka, gicze cielęce
  • Kapusta zasmażana 
  • Pieczywo, musztarda, chrzan 

Kolacja II

  • Strogonow z kluskami kładzionymi 

Kolacja III

  • Barszcz z krokietem 

Napoje

  • Kawa, herbata bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie